Information

Dear user, the application need JavaScript support. Please enable JavaScript in your browser.

Title of the item:

Moralna strona ludzkiego bytu : o twórczości Józefa Wittlina

LDR 02611cam#a2200649#i#4500
008 190913s2019####pl#a#########|000#0#pol##
041 0 # %a pol %b eng
080 # %a 821.162.1(091)"19"
080 # %a 821.162.1-82
100 1 %a Szewczyk-Haake, Katarzyna. %e Autor
245 1 0 %a Moralna strona ludzkiego bytu : %b o twórczości Józefa Wittlina / %c Katarzyna Szewczyk-Haake ; [recenzja naukowa Wojciech Kudyba].
250 %a Wydanie I.
260 # %a Kraków : %b Instytut Literatury ; %a Bielsko-Biała : %b [Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie], %c 2019.
300 %a 208, [16] stron : %b ilustracja ; %c 24 cm.
380 %a Książki
380 %a Literatura faktu, eseje, publicystyka
380 %a Poezja
380 %a Proza
380 %a Publikacje popularnonaukowe
386 %a Literatura polska
388 1 %a 1901-2000
388 1 %a 1918-1939
388 1 %a 1939-1945
388 1 %a 1945-1989
388 1 %a 2001-
388 2 %a 2001-
490 1 %a Biblioteka Krytyki Literackiej Kwartalnika "Nowy Napis"
500 %a Zawiera także antologię twórczości Józefa Wittlina.
504 %a Bibliografia na stronach 69-70.
546 %a Streszczenie w języku angielskim. Spis treści także w języku angielskim.
600 1 9 %a Wittlin, Józef %d (1896-1976)
648 9 %a 1901-2000
648 9 %a 1918-1939
648 9 %a 1939-1945
648 9 %a 1945-1989
650 9 %a Literatura polska
655 9 %a Antologia
655 9 %a Esej
655 9 %a Powieść
658 %a Literaturoznawstwo
700 1 # %a Kudyba, Wojciech %d (1965- ). %e Recenzja
700 1 # %a Wittlin, Józef %d (1896-1976). %e Autor
710 2 # %a Instytut Literatury. %e Wydawca
710 2 # %a Uniwersytet Kazimierza Wielkiego (Bydgoszcz). %b Wydawnictwo. %e Wydawca
830 0 %a Biblioteka Krytyki Literackiej Kwartalnika "Nowy Napis"
920 %a ISBN 978-83-66359-05-5 (oprawa miękka ; IL)
920 %a ISBN 978-83-8090-608-2 (oprawa miękka ; Wydawnictwo Naukowe UKSW)

 Information

Anonymous users cannot request or reserve items!


Loanable items

Library :
BP Ostrołęka
Inventory number :
K 81451
Call number :
W 81451

We use cookies to help identify your computer so we can tailor your user experience, track shopping basket contents and remember where you are in the order process