Program poświęcony polskiemu dziedzictwu kulinarnemu. Promuje starą, dobrą kuchnię polską. Przybliża ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu Program wyprodukowano w latach 2006-2009 Do płyty dołączono książkę z przepisami kulinarnymi Zdjęcia Krzysztof Kadłubowski, Jacek Kordel, Jan Naukowicz ; muzyka Joanna Fidos Język: polski
Zawiera :
Indyk dwukolorowy Pasztet staropolski z drobiu pływającego Pierś z kurczaka faszerowana Szyjki gęsie faszerowane Indyk faszerowany Kacze udo lewe Kaczka w potrawce Kaczka luzowana Perliczka wielkopolska Półgęsek w sosie grzybowym Wiosenny kurczak na zielono
Film
LDR 03046cgm#a2200637#i#4500
008 180827s2011####pl#####g######|###vlpol#d
245 0 0 %a Smaki polskie. %n Tom 5 : %p Drobiowe delicje %h [DVD] / %c scenariusz i realizacja Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz.
246 3 0 %a Drobiowe delicje
260 # %a Warszawa : %b Telewizja Polska S.A., %c 2011.
300 %a 1 płyta wizyjna (DVD) (110 min) : %b dźwiękowy, kolorowy ; %c 12 cm + %e druk.
336 %a obraz ruchomy 2D %b tdi %2 rdacontent
337 %a wideo %b v %2 rdamedia
337 %a komputer %b c %2 rdamedia
338 %a płyta wideo %b vd %2 rdacarrier
380 %a Programy radiowe i telewizyjne
386 %a Film polski
500 %a Program poświęcony polskiemu dziedzictwu kulinarnemu. Promuje starą, dobrą kuchnię polską. Przybliża ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu.
500 %a Program wyprodukowano w latach 2006-2009.
500 %a Do płyty dołączono książkę z przepisami kulinarnymi.
505 0 # %a Zawiera: 1.Indyk dwukolorowy ; 2.Pasztet staropolski z drobiu pływającego ; 3.Pierś z kurczaka faszerowana ; 4.Szyjki gęsie faszerowane ; 5.Indyk faszerowany ; 6.Kacze udo lewe ; 7.Kaczka w potrawce ; 8.Kaczka luzowana ; 9.Perliczka wielkopolska ; 10.Półgęsek w sosie grzybowym ; 11.Wiosenny kurczak na zielono.
508 %a Zdjęcia Krzysztof Kadłubowski, Jacek Kordel, Jan Naukowicz ; muzyka Joanna Fidos.
511 1 %a Potrawy prezentuje dr Grzegorz Russak. Gotuje Marcin Wysocki.
546 %a Język: polski.
650 9 %a Tradycja
650 9 %a Kulinaria
650 9 %a Kuchnia polska
650 9 %a Kuchnia regionalna
650 9 %a Przepisy kulinarne
651 9 %a Polska
655 9 %a Program telewizyjny
700 1 # %a Motecha-Pastuszko, Małgorzata %c (film). %e Scenariusz %e Realizacja
700 1 # %a Niemcewicz, Agnieszka %c (film). %e Scenariusz %e Realizacja
700 1 # %a Fidos, Joanna. %e Kompozytor
700 1 # %a Russak, Grzegorz %d (1948-2018). %e Wykonanie
700 1 # %a Wysocki, Marcin. %e Wykonanie
700 1 # %a Kadłubowski, Krzysztof %d (1965- ). %e Zdjęcia
700 1 # %a Kordel, Jacek %c (film). %e Zdjęcia
700 1 # %a Naukowicz, Jan %c (film). %e Zdjęcia
710 2 # %a Telewizja Polska. %e Wydawca %e Produkcja
740 0 2 %a Indyk dwukolorowy
740 0 2 %a Pasztet staropolski z drobiu pływającego
740 0 2 %a Pierś z kurczaka faszerowana
740 0 2 %a Szyjki gęsie faszerowane
740 0 2 %a Indyk faszerowany
740 0 2 %a Kacze udo lewe
740 0 2 %a Kaczka w potrawce
740 0 2 %a Kaczka luzowana
740 0 2 %a Perliczka wielkopolska
740 0 2 %a Półgęsek w sosie grzybowym
740 0 2 %a Wiosenny kurczak na zielono
Informacja
Anonimowy użytkownik nie może zamawiać i rezerwować dokumentów!
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
W koszyku znajdują się zamówienia
W koszyku znajdują się zamówienia do wysłania. Czy chcesz wysłać je do realizacji?